Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuściane leczo

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1/2 szt
cebula czerwona 1 szt
czosnek 1 ząbek
kapusta pekińska 1/3 szt
pasta Harissa 1 łyzka
koncentrat pomidorowy 1-2 łyżeczki
oliwa
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
natka pietruszki
bulion 1 kostka
kabanos 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuściane leczo

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy i kroimy w piórka, paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w średnią kostkę bądź paski, kapustę szatkujemy dość grubo. Cebulę podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojoną paprykę i całość zarumieniamy,
Krok 1 - Kapuściane leczo foto
2
zalewamy wodą około 1 i 1/2 litra, dodajemy kostkę rosołową i jarzynkę, zagotowujemy, wówczas dodajemy kapustę pekińską i wszystko dusimy około 10-15 minut.
Krok 2 - Kapuściane leczo foto
3
W tym czasie kroimy kabanosy i podsmażamy, dodajemy do potrawki,
Krok 3 - Kapuściane leczo foto
4
następnie doprawiamy pastą harissa oraz koncentratem, dodajemy przeciśnięty ząbek czosnku, oregano i bazylię wszystko mieszamy.
Krok 4 - Kapuściane leczo foto
5
Na koniec doprawiamy magii. Posypane natką pietruszki. Podajemy z pieczywem.
Krok 5 - Kapuściane leczo foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 20.09.2013 19:00
Bardzo rozgrzewające danie;)
Gracer 19.01.2013 12:23
ładnie wygląda
-Natka- 19.01.2013 11:05
Pyszne danie!
fotoviderek 19.01.2013 10:20
Smakowite danie. Chętnie spróbuję :)
gosia561 19.01.2013 09:34
dość ciekawe
ONY_za_kare 19.01.2013 09:10
pomysłowe. pewnie smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak