Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

odparowane mielone

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt.
mięso mielone 30 dkg
jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki stołowe
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
bułka czerstwa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: odparowane mielone

Kroki postępowania

1
Mięso mielone wkładamy do miski i mieszamy z cebulą, którą uprzednio pokroiliśmy w kosteczkę. Czerstwą bułkę wkładamy do wody na 10 min, następnie dodajemy do miski. do całości dodajemy 2 łyżki bułki tartej oraz wbijamy 1 jajko. Przyprawiamy i całość dokładnie mieszamy. Następnie formujemy kotlety mielone wielkości mandarynki.
Krok 1 - odparowane mielone foto
2
Nakładamy na rozgrzany olej na patelnie i smażymy około 15 min z obu stron. Do rondelka wlewamy wodę oraz 1,5 łyżeczki kucharka i zagotowujemy.
Krok 2 - odparowane mielone foto
3
Wkładamy do środka kotlety mielone i gotujemy na dużym ogniu aż woda odparuje. Tak odparowane mielone są gotowe do podania do obiadu.
Krok 3 - odparowane mielone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 22.08.2013 10:25
fajne mielone
marianp20 28.01.2013 20:50
ciekawy przepis
mela25 15.01.2013 19:30
smakowite mielone
RenataZ-et 15.01.2013 19:08
Nie ma to jak mielone - chyba każdy je lubi ;)
Rafał10 14.01.2013 17:29
bardzo lubię mielone :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak