Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowane cukinie

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinie 3
mięso mielone 500 g
papryka czerwona 1
papryka żółta 1
pomidory 2
bulion 1/4 szklanki
cebula 1
żółty ser 5 plasterkow
czosnek 1
lód 1/2 lyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowane cukinie

Kroki postępowania

1
Mięso mielone podsmażamy na patelni. Przyprawiamy pieprzem i solą. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę.
Krok 1 - faszerowane cukinie foto
2
Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki. Pokrojone dodajemy do mięsa. Papryki kroimy w małą kostkę i dodajemy na końcu, gdy pomidory już się rozgotują. Dodajemy wyciśnięty czosnek. Całość zalewamy bulionem, gotujemy, aż do odparowania większej ilości wody. Cukinie przekrawamy wzdłuż na połówki, odcinamy końcówki. Miąższ z cukinii wydrążamy łyżką do melona. Wydrążony miąższ kroimy w kostkę i dodajemy do farszu.
Krok 2 - faszerowane cukinie foto
3
Przyprawiamy słodką papryką oraz ognistą mieszanką przypraw. Wydrążone cukinie faszerujemy farszem, układamy kawałki żółtego sera. Owijamy każdą połówkę folią aluminiową i grillujemy ok. 30 minut.
Krok 3 - faszerowane cukinie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 13.01.2013 10:13
pycha
Kasia35 13.01.2013 08:22
faszerowana cukinia to jest to :) - uwielbiam
tessinka 12.01.2013 22:14
lubię :)
meg1984 12.01.2013 21:56
jakie kolorowe :
babajaga1969 12.01.2013 21:40
samo zdrowie i jak kolorowo
ziutula
ziutula 12.01.2013 21:14
ulubione jedzonko
Beata61 12.01.2013 21:08
bardzo lubię cukinie, a tak podane szczególnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak