Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Granita z arbuza

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

arbuz 1szt
cukier puder 100 g
sok z limetki

Przepis i sposób przygotowania na: Granita z arbuza

Arbuza - najlepiej średniej wielkości - pokroić w kostkę i dokładnie wypestkować. Następnie zmiksować z cukrem pudrem, dodając również sok z limetki. Zmiksowany owoc przełożyć do zamykanego pojemnika i wstawić do zamrażarki na kilka godzin do całkowitego zamarznięcia. Przynajmniej raz dokładnie całą zawartość przemieszać. Przed podaniem wyskrobać widelcem pożądaną ilość i przełożyć do miseczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 10.01.2013 21:15
Uwielbiam :) Ja robię trochę inaczej, bo miksuję zamrożonego arbuza w kawałkach ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak