Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle ze szpinakiem i kurczakiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tagliatelle 400 g
kurczak 1 pierś
szpinak 500 g
czosnek 3 ząbki
cebula 1/2 sztuki
curry 1 łyżeczka
przyprawa gyros 1 łyżeczka
oliwa 3 łyżki
żółty ser do posypania
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle ze szpinakiem i kurczakiem

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Kurczaka myjemy i osuszamy, po czym kroimy w kostkę. W naczyniu marynujemy kosteczki piersi w łyżce oliwy, curry i przyprawie gros. W międzyczasie cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na łyżeczce oliwy. Gdy się zeszkli dodajemy szpinak, przyprawiamy i dusimy. W momencie gdy makaron będzie prawie gotowy dodajemy do szpinaku jogurt grecki i mieszamy aby nie było widocznych grudek. Odcedzamy makaron i wykładamy na talerz, następnie masę szpinakową, kurczaka a na sam wierzch trzemy odrobinę żółtego sera. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 13.04.2013 15:49
ze szpinakiem pychota
joanna43 01.01.2013 14:32
Dziękuję za miłe słowa, serdecznie polecam
Joanna46 31.12.2012 13:43
Przepis godny wypróbowania.
Krzysztof15 31.12.2012 12:52
super
Lemon 31.12.2012 12:18
pycha
babajaga1969 31.12.2012 10:47
lubię makarony z dodatkami, a Twoje dodatki są super
adelajda 31.12.2012 10:34
lubię !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak