Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekki krem z buraka na bulionie grzybowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 4 szt
Bulion grzybowy 2 kostki
marchewka 1 szt
pietruszka 1/2 szt
ziemniaki 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ocet 10 %
cukier
Pieprz biały mielony Prymat
sól
czosnek 2 ząbki
pieczarka 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Lekki krem z buraka na bulionie grzybowym

Do garnka z wodą wkładamy kostki bulionowa grzybowe ,liść laurowy . zagotowujemy . Warzywa obieramy i ścieramy na tarce. Warzywa dodajemy do gotującego się bulionu . Gotujemy do miękkości warzyw. Wyciągamy liść laurowy i miksujemy zupę na krem . Dodajemy ocet do smaku ,cukier ,pieprz. Zagotowujemy. Pod koniec gotowania dodajemy wyciśnięty czosnek. Pieczarki kroimy na plasterki i podsmażamy na patelni teflonowej . Nalewamy barszcz do małych szklaneczek dekorujemy pieczarką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwa643 29.11.2012 11:44
Polecam na imprezę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak