Przepis i sposób przygotowania na: " Makaronowe koszyczki z jabłkowo - orzechowym musem i zakręconą słodką śmietanką "
Osuszamy papierowym ręcznikiem.
Kroimy na połówki.
W głębokim garnku rozgrzewamy olej.
Każdą połówkę makaronu umieszczamy w chochelce do zupy ( pojedynczo! ).
Przygniatamy delikatnie drewnianą dużą łyżką.
Wkładamy do nagrzanego oleju.
Smażymy kilka minut do momentu uzyskania złotej skórki.
Wyciągamy.
Odstawiamy do osuszenia.
Jabłka obieramy.
Kroimy w drobną kosteczkę i prażymy na patelni z odrobiną wody i cynamonem.
( Możemy dodać niewielką ilość cukru pudru! ).
Dodajemy pokrojone na pół orzechy laskowe.
Przygotowanym musem napełniamy makaronowe koszyczki.
Dekorujemy śmietaną ubitą z cukrem pudrem. zajadamy!
Smacznego!