Przepis dnia, odc. 38: Mus z białej czekolady z owocami i miętą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Mus czekoladowy

  • biała czekolada

    200 g
  • śmietana 36%

    150 g
  • żółtka

    4 szt.
  • cukier puder

    1 łyżka
  • chili pieprz cayenne

    1/4 łyżeczki
  • kurkuma

Do dekoracji

  • mięta

    4 gałązki
  • owoce

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia, odc. 38: Mus z białej czekolady z owocami i miętą  foto
Śmietanę kremówkę ubić. W drugiej misce żółtka utrzeć z cukrem pudrem.
Krok 2 - Przepis dnia, odc. 38: Mus z białej czekolady z owocami i miętą  foto
Czekoladę pokruszyć i rozpuścić w kąpieli wodnej doprawiając kurkumą i chili pieprzem cayenne.
Krok 3 - Przepis dnia, odc. 38: Mus z białej czekolady z owocami i miętą  foto
Do masy jajecznej dodawać na przemian czekoladę i śmietanę. Czynność tę należy wykonywać szybko, aby nie dopuścić do zastygnięcia masy.
Krok 4 - Przepis dnia, odc. 38: Mus z białej czekolady z owocami i miętą  foto
Gotowy mus przełożyć do miseczek.
Krok 5 - Przepis dnia, odc. 38: Mus z białej czekolady z owocami i miętą  foto
Dodać owoce na wierzchu i udekorować świeżą miętą.
Krok 6 - Przepis dnia, odc. 38: Mus z białej czekolady z owocami i miętą  foto
Posypać cukrem pudrem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
alaaa 11.04.2014 21:45
takie deserki to ja lubię, i co z tego że kaloryczna ale za to jakie pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat