Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowe udko.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udko z kurczaka 1
czosnek 4-5 ząbków
cebula 1
Sól czosnkowa jodowana Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowe udko.

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć i obsypać solą czosnkową, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Obłożyć pokrojonym czosnkiem i cebulą. Odstawić na noc lub chociaż na 2-3 godzinki do lodówki.
Krok 1 - Czosnkowe udko. foto
2
Następnie włożyć w rękaw do pieczenia i piec w piekarniku 30 minut. Po tym czasie folię przeciąć i zostawić mięso na kolejne 30 minut w piekarniku zmniejszając odrobinę temperaturę.
Krok 2 - Czosnkowe udko. foto
3
Smacznego :)
Krok 3 - Czosnkowe udko. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 27.11.2012 16:45
z taką przypieczoną skórką lubię
angelika14 27.11.2012 11:10
super przyprawione udko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak