Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z łososia z kremem z avocado
Dodać jajko, sól, mąkę ziemniaczaną oraz pszenną i wyrobić na jednolitą masę.
Włożyć do lodówki na godzinę, aby masa nieco stężała.
Następnie rozwałkować na grubość 1cm, między warstwami folii spożywczej posmarowanej olejem lub oliwą - pokroić w kwadraty lub wyciąć koła.
Za pomocą łopatki przenieść ostrożnie na mocno rozgrzaną suchą patelnię (teflonową lub ceramiczną) i usmażyć na rumiano.
W trakcie smażenia skropić sokiem z limonki i posypać solą ziołową.
W międzyczasie wydrążyć miąższ avocado wprost do blendera, dodać sporo soku z limonki, nieco soli oraz twarożek i jogurt naturalny.
Zmiksować na gładką masę i wstawić na chwilę do lodówki.
Gotowe kotleciki podawać z przygotowanym i schłodzonym kremem z avocado.