Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos w meksykańskim stylu

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej 1 łyżeczka
boczek wędzony 2 plastry
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
koncentrat pomidorowy 150 gram
kapusta włoska 1 mała sztuka
kukurydza 1 puszka
kolendra 1/2 łyżeczki
Kmin rzymski mielony Prymat 1/2 łyżeczki
oregano 1 łyżeczka
czekolada gorzka 1 kostka
sól do smaku
fasola 1 puszka
indyk 400 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos w meksykańskim stylu

W rondlu rozgrzej olej i wrzuć na niego pokrojony w kosteczkę boczek. Smaż, aż się przyrumieni, a następnie zeszklij posiekaną cebulę.

Dodaj starty czosnek, mieloną kolendrę oraz kmin, oregano i mielony drób przyprawiony solą. Gdy się lekko zezłoci - dodaj poszatkowaną kapustę oraz koncentrat i dokładnie wymieszaj. Duś całość około 20 minut.

Do rondla wrzuć opłukaną i odcedzoną fasolę oraz kukurydzę. Wymieszaj całość z czekoladą i duś kolejne 10 minut. Na koniec przypraw ostrą papryką oraz solą morską.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 14.07.2014 07:52
Fajny bigosik :-)
mysza75 04.07.2014 12:15
fajne smaki bigosu
AURELKA 19.08.2013 19:32
pyszny bigosik
Cranberry 01.08.2013 22:18
smaczny ten Twój bigosik :)
Megi 04.01.2013 23:26
pyszny pomysł;)
Bernadeta1 08.12.2012 22:12
pyszny taki bigos nawet kosteczka czekolady,super
pajbek 03.12.2012 22:04
Musi być bardzo pyszny :-)
ewka1978 25.11.2012 21:31
super
Piotr-21 25.11.2012 21:29
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak