Kisiel z persymony i soku pomarańczowego - na zimno

Kisiel z persymony i soku pomarańczowego - na zimno

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok pomarańczowy

    2 szkl.
  • cukier

    do smaku
  • mąka ziemniaczana

    3 łyżki
  • migdały mielone

    do posypania
  • jogurt grecki

    do przybrania
  • kaki

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Persymony (maksymalnie dojrzałe i miękkie) przeciąć na połowę i łyżką wybrać miąższ - rozgnieść widelcem lub zmiksować.
Zagotować 1,5 szklanki soku pomarańczowego z odpowiednią ilością cukru (do smaku) - w pozostałym soku rozprowadzić mąkę ziemniaczaną.
Kiedy sok zawrze, dodać miąższ z persymony, szybko wymieszać i wlać zawiesinę z mąki ziemniaczanej - mieszać na małym płomieniu, aż kisiel zgęstnieje.
Gotowy kisiel przelać do salaterek lub pucharków i pozostawić do ostygnięcia.

Przed podaniem przybrać zimnym jogurtem greckim i posypać mielonymi migdałami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Adamorek

12.11.2012 12:52
ciekawy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat