Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowszy odcinek programu Doradca Smaku OGLĄDAJ

Sernik waniliowy na spodzie z ciasteczek

4.9
(56)
Czas
Czas: powyżej 1h
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Przepis na sernik z sera twarogowego na spodzie z ciasteczek maślanych. Dodatek sezonowych owoców - na przykład porzeczek - świetnie przełamuje kremową słodycz ciasta.

Składniki:

ser twarogowy
600 gramów
śmietana
225 mililitrów
cukier
120 gramów
ciasteczka maślane
120 gramów
masło
40 gramów
mąka ziemniaczana
1 łyżka
Cukier z wanilią do ciast i deserów Prymat
1 opakowanie
Sklep Prymat
porzeczki czerwone
kilka gałązek
jaja
2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik waniliowy na spodzie z ciasteczek

1. Zmiksować ciasteczka maślane, dodać roztopione wcześniej masło.

2. Wymieszamć i ubić na wyłożonej folią aluminiową tortownicy. Wstawić do lodówki.

3. Piekarnik rozgrzać do temperatury 170°C.

4. Jaja utrzeć z cukrem oraz cukrem z wanilią aż powstanie jednolita masy.

5. Do masy jajecznej dodać resztę składników i ucierać do momentu otrzymania jednolitej konsystencji.

6. Ciasto wylać na spód z ciasteczek. Piec ok. 1 godzinę, a następnie pozostawić do ostygnięcia w otwartym piekarniku.

7. Ostudzony sernik wstawić na całą noc do lodówki.

8. Przed podaniem na talerzu dekorujemy czerwonymi porzeczkami lub innymi sezonowymi owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek itsnatural smak