Sernik waniliowy na spodzie z ciasteczek

Sernik waniliowy na spodzie z ciasteczek

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Przepis na sernik z sera twarogowego na spodzie z ciasteczek maślanych. Dodatek sezonowych owoców - na przykład porzeczek - świetnie przełamuje kremową słodycz ciasta.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser twarogowy

    600 gramów
  • śmietana

    225 mililitrów
  • cukier

    120 gramów
  • ciasteczka maślane

    120 gramów
  • masło

    40 gramów
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • Cukier z wanilią do ciast i deserów Prymat

    1 opakowanie
  • porzeczki czerwone

    kilka gałązek
  • jaja

    2 sztuki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sernik waniliowy na spodzie z ciasteczek

1. Zmiksować ciasteczka maślane, dodać roztopione wcześniej masło.

2. Wymieszamć i ubić na wyłożonej folią aluminiową tortownicy. Wstawić do lodówki.

3. Piekarnik rozgrzać do temperatury 170°C.

4. Jaja utrzeć z cukrem oraz cukrem z wanilią aż powstanie jednolita masy.

5. Do masy jajecznej dodać resztę składników i ucierać do momentu otrzymania jednolitej konsystencji.

6. Ciasto wylać na spód z ciasteczek. Piec ok. 1 godzinę, a następnie pozostawić do ostygnięcia w otwartym piekarniku.

7. Ostudzony sernik wstawić na całą noc do lodówki.

8. Przed podaniem na talerzu dekorujemy czerwonymi porzeczkami lub innymi sezonowymi owocami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat