Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowo-koperkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przecier pomidorowy 500 gr
wywar drobiowo-wołowy 1,5 l
koperek posiekany 3 łyżki
śmietanka 12-procentowa 150 ml
cebula 2 sztuki
masło
sól
pieprz
dowolny makaro
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowo-koperkowa

Kroki postępowania

1
Wywar zagotować dodać pomidory i chwilkę gotować.Na maśle podsmażyć posiekaną drobno cebulkę,dodać do zupy i gotować na małym ogniu 30 minut.
Krok 1 - Zupa pomidorowo-koperkowa foto
2
Mąkę 1 łyżkę rozpuścić w 1/3 szklanki zimnej wody dodać śmietankę i dobrze wymieszać,Dodać do zupy doprowadzić do wrzenia,doprawić solą i pieprzem,można dodać odrobinkę cukru jeśli zupa jest za kwaśna.Odstawiamy i dodajemy koperek,przykrywamy i czekamy 20 minut aby koperek puścił aromat.
Krok 2 - Zupa pomidorowo-koperkowa foto
3
Podawać z dowolnym makaronem,można również podawać z ryżem lub lanymi kluseczkami.Smacznego:)
Krok 3 - Zupa pomidorowo-koperkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 03.12.2012 21:50
bardzo lubię pomidorową,smaczna zupka
PIOTR11 12.11.2012 10:13
apetyczna,bardzo lubię pomidorówkę w każdym wydaniu
treonina 12.11.2012 10:12
prosta i smaczna :-)
Justyna28 12.11.2012 10:04
wygląda bardzo smacznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak