Przepis i sposób przygotowania na: Mini cukinie z brązowym i dzikim ryżem w indyjskim stylu
Kroki postępowania
Starannie wypłukany ryż ugotuj na sypko w lekko osolonej wodzie.
miniaturowe cukinie | 7 sztuk |
papryka czerwona | 2 sztuki |
rodzynki | 1/2 szklanki |
por (biała i jasnozielona część) | 150 gram |
czosnek | 2 ząbki |
masło klarowane | 2 łyżki |
papryczka chilli | 1/2 sztuki |
pokruszone pistacje | 3 łyżki |
przyprawy | |
Kmin rzymski mielony Prymat | 1/4 łyżeczki |
kolendra | 1/4 łyżeczki |
kardamon | 1 szczypta |
Goździki całe Prymat | 3 sztuki |
cynamon | 1 szczypta |
Pieprz czarny grubo mielony Prymat | 1/4 łyżeczki |
Liść laurowy suszony Prymat | 1 sztuka |
natka pietruszki | 2 łyżki |
Mieszanka: | 1/2 szklanki |
ryż brązowy | 1/2 szklanki |
ryż dziki | 1/2 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: