Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Herbata z rumem, zielem i kolendrą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbata czarna 5 łyżeczka
woda 1 litr
Kolendra cała Prymat 1 łyżeczka
ziele angielskie 1 łyżeczka
rum 50 mililitr
miód do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Herbata z rumem, zielem i kolendrą

Ziele angielskie i kolendrę utłuc w moździerzu. Dodać herbatę i wymieszać. Wsypać do dzbanka i zalać wodą w temperaturze 95 stopni. Zaparzyć przez około 10 minut. Dolać rum i wymieszać. Dosłodzić miodem do smaku. Pić gorącą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 28.02.2014 10:00
na pewno jest pyszna :)
pestka 31.12.2013 09:02
świetna rozgrzewająca herbatka
Klausia 06.11.2013 12:16
absolutnie moje smaki lubię takie "dziwadła" :)
cukiereczek 05.11.2012 09:30
super
Silver Teaspoon 05.11.2012 08:33
super
Iwka 05.11.2012 07:58
aromatyczna
Kasia35 05.11.2012 07:20
rozgrzewa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak