Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe
Białka ubić. Żółtka, margarynę i cukier zmiksować do białości. Dodać kakao, mąkę i amoniak i dalej miksować. Na koniec dodać pianę z białek. Trzy blachy wyłożyć papierem do pieczenia i rozsmarować ciasto. Piec w temp. 180 stopni. Trzeba uważać, bo szybko się piecze (ok 20 minut, a jak piekarnik jest rozgrzany to nawet 15).
Masa:
Ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu z żółtkiem, cukrem i cukrem waniliowym, odstawić do ostudzenia. 1.5 czekolady rozpuścić na parze. Margarynę utrzeć, dodać budyń i czekoladę cały czas ucierając.
Placki przekładać masą, ale zostawić też trochę na wierzch i boki. Na wierz zetrzeć też resztę czekolady. Smacznego:)