Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowa roladka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 szt
pieczarki 1 kg
cebula 1 szt
ser żółty 30 dag
majonez 5 łyżek
jajko 5 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowa roladka

Pieczarki obieramy. Kroimy w talarki i myjemy. Smażymy na margarynie i dodajemy do tego pokrojoną w talarki cebulę. Przyprawiamy. Ser żółty ścieramy na tarce do niego dodajemy majonez i jajka wszystko mieszamy. Wylewamy na wyłożona formę i zapiekamy w 180 stopniach 15 minut. Filety rozbijamy i doprawiamy solą i pieprzem. Na upieczone ciasto układamy filety i pieczarki zwijamy roladę. Owijamy folią aluminiową i pieczemy 1,5 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 30.10.2012 15:48
na obiad świetne!
Kamila10 30.10.2012 14:55
Wygląda smakowicie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak