Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TRUFLE Z MASY KRÓWKOWEJ

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masa krówkowa 400 gram
herbatniki 20 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: TRUFLE Z MASY KRÓWKOWEJ

Herbatniki trzeba bardzo mocno pokruszyć (najlepiej w blenderze).
Masę krówkową przekładamy do miski, zasypujemy pokruszonymi herbatnikami i wyrabiamy ręką masę.
Zwilżamy lekko ręce, nabieramy troszkę masy i formujemy kulki. Tak przygotowane kuleczki obtaczamy w dowolnej posypce (ja swoje obtoczyłam w orzeszkach, gorzkim kakao, posypce cukrowej i zafarbowanym kokosie).

Przygotowane trufelki schładzamy w lodówce, do momentu podania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 22.10.2012 21:36
świetnie się prezentują :)
-Natka- 22.10.2012 20:48
pięknie wyglądają i zapewne też super smakują! :)
Konczi 22.10.2012 20:01
ale kolorowe :)
ewaa 22.10.2012 20:00
super ...wyglądają bosko:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak