Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepis dnia II, odc. 51: Karmelizowane banany z lodami waniliowymi i herbatnikami czekoladowo-korzennymi

5.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

herbatniki 200 g (czekoladowo-korzenne)
banan 2 szt.
cukier brązowy 1 szklanka
sok z cytryny 1 cytryna
masło 4 łyżki
śmietana kremówka 2 łyżki
wanilia laski 1 laska
Imbir mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia II, odc. 51: Karmelizowane banany z lodami waniliowymi i herbatnikami czekoladowo-korzennymi

Kroki postępowania

1
Cukier karmelizować na patelni, dodać masło i ziarnka wanilii.
Krok 1 - Przepis dnia II, odc. 51: Karmelizowane banany z lodami waniliowymi i herbatnikami czekoladowo-korzennymi foto
2
Cały czas mieszać, aż masa dokładnie się połączy. Następnie wlać śmietanę, sok z cytryny i doprawić imbirem.
Krok 2 - Przepis dnia II, odc. 51: Karmelizowane banany z lodami waniliowymi i herbatnikami czekoladowo-korzennymi foto
3
Banany obrać pokroić w plastry i skropić sokiem z cytryny.
Krok 3 - Przepis dnia II, odc. 51: Karmelizowane banany z lodami waniliowymi i herbatnikami czekoladowo-korzennymi foto
4
Następnie obtoczyć w karmelu i wyjąć.
Krok 4 - Przepis dnia II, odc. 51: Karmelizowane banany z lodami waniliowymi i herbatnikami czekoladowo-korzennymi foto
5
Dodać lody waniliowe, polewamy jeszcze trochę sosem i pokruszone herbatniki czekoladowo-korzenne.
Krok 5 - Przepis dnia II, odc. 51: Karmelizowane banany z lodami waniliowymi i herbatnikami czekoladowo-korzennymi foto
6
Smacznego!
Krok 6 - Przepis dnia II, odc. 51: Karmelizowane banany z lodami waniliowymi i herbatnikami czekoladowo-korzennymi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 06.05.2014 23:15
super wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak