Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kaszą gryczaną i serem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Farsz:
kasza gryczana 100 gr
cebula biała 1 szt
czosnek 2 ząbki
por (biała część) 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
twaróg 250 gr
jajko 1 szt
Ciasto:
mąka 4 szkl
woda 300 ml
żółtko jajek 1 szt
olej 2 łyżki
sól 1 szczypta
boczek wędzony 2 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kaszą gryczaną i serem

Kaszę gotujemy w soli albo dodajemy kostkę rosołowa do gotowania dodajemy też 1 cebulę pokrojoną w kostkę ,por pokrojony i czosnek.Boczek kroimy w kostkę smażymy dodajemy 1 pokrojoną cebule dusimy studzimy.Do ugotowanej i odsączonej kaszy z warzywami dodajemy ,boczek ,biały ser,jajko,pieprz,mieszamy Jezeli trzeba to jeszcze doprawiamy solą.Mieszamy mąkę ,wodę gorącą zółtko,sol,i olej wyrabiamy ciasto.Które odstawiamy na 20 minut pod przykrycie żeby odpoczęło.Albo robimy ciasto na pierogi według swojego przepisu. Ciasto wałkujemy wycinamy krążki szklanką dajemy farsz i sklejamy.Gotowe pierogi wrzucamy do gotujacej się wodyi czekamy az wypłyną.Pierogi polewamy roztopionym masłem. POLECAM !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 13.10.2013 11:21
po prostu wspaniałe te pierogi:-)
Łukasz15 05.10.2013 08:25
Lubię pierożki
jeta72 05.08.2013 08:48
smaczne :-)
Ela15 22.05.2013 20:21
bardzo fajne pierożki
fotoviderek 13.05.2013 06:47
Pyszne te Twoje pierogi :)
pestka 15.02.2013 10:51
smaczne i pięknie podane
Wafelek2601 02.02.2013 10:29
Bardzo apetyczne
gosia56 21.10.2012 09:16
dziękuję. bardzo lubię te pierogi.
gusia1000 20.10.2012 17:22
Też robię takie pierogi. Głos oddany.
Iwka 20.10.2012 15:59
pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak