Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z tuńczykiem i kukurydzą

4.0
(23)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

MAKARON TAGIATELLE 3 gniazdka
tuńczyk 1 puszka
kukurydza 1/2 puszki
cebula czerwona 1/2 szt
czosnek 2 ząbki
oliwa 3 łyżki
śmietana 12% 4 łyżki
natka pietruszki 1 łyżeczka
szczypiorek 1 łyżka
sól, pieprz chili 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z tuńczykiem i kukurydzą

Makaron ugotować al dente. Na patelni podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek. Następnie dodać osączonego tuńczyka i chwilę przesmażyć. Kolejno dodać śmietanę i kukurydzę, całość doprawić solą, pieprzem i chili, całość wymieszać i podsmażać, dodać posiekaną natkę pietruszki. Jeżeli sos będzie zbyt gęsty dolać mleka, aż powstanie sos o odpowiedniej gęstości. Tak przygotowany sos podawać z makaronem. Obficie posypać szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 18.11.2015 23:50
ta potrawa z makaronem wyglada ładnie
ilovebake 17.10.2012 17:44
pysznie wyglada
Krzysztof15 17.10.2012 17:10
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak