Kanapkowe jeżyki

Kanapkowe jeżyki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    2 łyżeczki
  • liście sałaty zielnej

    3 listki
  • ser żółty

    1 plasterek
  • poziomki

    6 sztuk
  • ogórek zielony

    3-4 plasterki
  • arbuz

    3 pestki
  • chleb

    3 kromki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kromki chleba posmarować masłem. Na to nałożyć po jednym listku sałaty zielonej. Plasterek sera żółtego pociąć na mniejsze kawałeczki (paseczki) a te na jeszcze mniejsze. Ułożyć na liściach sałaty- będą odgrywać rolę kolcy. Poziomki (po 2) ułóż jakby były to oczy jeża, a pestki z arbuza ustaw jako nosek (mogą być też czarne oliwki).
Idealne dla dzieci- niejadków. Ułożyć na talerzu, obok nich po kilka plasterków ogórka zielonego do dekoracji.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jogobella23

30.01.2012 09:42
super

patusia

29.11.2011 22:58
świetne :)

mic

10.10.2011 17:58
hehe jak fajne ozdobione

Mati13

28.06.2011 16:45
ciekawe

gosia47-47

09.05.2011 18:59
pycha

Iwusia

25.03.2011 20:54
hahaha :) super :)

Danuta_Prorok

08.03.2011 10:47
ale fajne ;-)

jolaxa1

14.01.2011 17:51
smaczne

Mysiunia

05.01.2011 17:41
świetne! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat