Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe ogórki kiszone

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koper świeży 1 sztuka
chrzan 1 sztuka
czosnek 1 sztuka
ogórki 6 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe ogórki kiszone

Ogórki zielone należy dobrze umyć. Do słoika na spód wkładamy trochę świeżego kopru, ząbek czosnku i mały kawałek obranego chrzanu. Następnie wkładamy do słoika ogórki zielone ( ile się zmieści. Ogórki muszą być dobrze powciskane, żeby nie latały po słoiku. Wszystko zalewamy przegotowaną gorącą wodą. Dokładamy na górę jeszcze trochę kopru i zakręcamy. ( jeżeli ząbek czosnku był bardzo mały można na górę dołożyć drugi). Zakręcone ogórki muszą poleżeć minimum 3 dni aby były dobre.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak