Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zimowe buraczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 1 kg
cukinia 1/2 kg
papryka czerwona 1/2 kg
ocet 10 % 1 szklanka
cukier 1 szklanka
woda 1/2 szklanki
sól 1 łyżeczka
olej 1 szkl
cebula 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zimowe buraczki

Buraki dobrze myjemy i gotujemy w skórce. Po ugotowaniu studzimy i obieramy z skórki.Następnie ścieramy na tarce duże oczka. Cukinie obieramy i ścieramy także na tarce duże oczka. Paprykę myjemy i kroimy w paseczki. Cebule siekamy w kosteczkę. W garnku zagotowujemy ocet ,wodę ,cukier i sól . Dodajemy olej mieszamy. Gotujemy ok 5 min z pokrojoną cebulą . Następnie dodajemy buraki paprykę i cukinie. Mieszamy . Gotujemy ok 5 min. Gorące nakładamy do słoików ,zamykamy. Pasteryzujemy ok 7 min .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwa643 05.10.2012 06:36
Polecam na zime

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak