Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarka w cieście

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 500 g
woda 1 szklanka
mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
jajko 1
sól
Pieprz biały mielony Prymat
bazylia
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarka w cieście

Pieczarki obieramy, usuwamy nóżki,solimy.

Mieszamy wodę,mąkę, jajko, proszek do pieczenia, na gładką masę mikserem.Dodajemy pieprz oraz paprykę i bazylię.
Ciasto musi być gęste.

Zanurzamy pojedynczo pieczarki w cieście i wrzucamy na 2 minuty do rozgrzanego oleju
po 30-40sek, obracamy je.

Usmażone wykładamy na papierowy ręcznik.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 04.10.2012 21:15
i smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak