tiramisu z malinami

tiramisu z malinami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana kremowa 30%

    200 ml
  • mascarpone

    500 gram
  • żółtka

    4 sztuki
  • biszkopty podłużne

    300 gram
  • maliny

    500 gram
  • cukier puder

    5 łyżki
  • likier malinowy

    do smaku
  • herbata zielona

    200 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do herbaty dolać syrop lub likier do smaku.
Śmietanę ubić, dodając łyżkę cukru.
Żółtka ze sparzonych wcześniej jaj ubić z 4 łyżkami cukru. Gdy będą utarte na kogel-mogel dodawać po łyżce mascarpone.
A następnie delikatnie wymieszać ze śmietaną.
Biszkopty ocukrzoną stroną maczać w herbacie i układać w foremce (ja używam prostokątnej 30*25 cm) jeden obok drugiego. Na biszkopty wyłożyć ½ masy i rozsmarować. Można ułożyć na niej maliny i lekko je docisnąć.
Następnie ułożyć drugą warstwę biszkoptów, krem i na wierzchu ułożyć maliny.
Najlepsze jest następnego dnia.
Nie lubię rozmoczonego tiramisu i dlatego nie rozmaczam biszkoptów, nie zanurzam ich całych w herbacie.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

KasiaK90

17.10.2012 09:07
pysznosci

SylwiaMagdaSabin

13.10.2012 19:47
super

-Natka-

12.10.2012 20:50
pyyyycha!!! to coś co ja lubię najbardziej!

-Natka-

12.10.2012 20:50
pyyyycha!!! to coś co ja lubię najbardziej!

hahanka

12.10.2012 20:41
pyszności!

Cukiereczek13

12.10.2012 19:26
wspaniałe :)

smerfetka79

12.10.2012 19:24
PYCHOTKA

Joanna102

12.10.2012 18:58
naprawdę polecam :)

SmacznaPyza

01.10.2012 09:55
bardzo pysznie i efektownie

Krakowianka

01.10.2012 08:33
uwielbiam tiramisu! a takie połączenie z malinami bardzo mi sie podoba:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat