Ogórki kiszone

Ogórki kiszone

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogorki gruntowe

    4 kilogram
  • czosnek

    2 główka
  • koper

    2 gałazka
  • chrzan korzeń

    2 kawałek
  • ziele angielskie

    20 sztuka
  • liść laurowy

    20 sztuka
  • woda

    1 litr
  • sól

    350 gram
  • gorczyca

    10 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Do czystych słoików (najlepiej litrowych), wkładamy po 2 ząbki czosnku, pół łyżeczki ziaren gorczycy, 2-3 liście laurowe, 3 ziela angielskie, koszyczek kopru (mogą też być łodygi) oraz mały kawałek chrzanu. W słoikach ciasno układamy ogórki. Wodę z solą zagotowujemy. Wrzącą zalewą zalewamy słoiki i od razu zakręcamy.
Ilość zalewy można podwoić, lub potroić, w zależności od potrzeb.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

19.07.2013 20:44
Zimowe zapasy czas zacząć.

MAR3STA

29.12.2012 15:41
smaczne

adam1f

27.12.2012 00:40
dobre

malaczarna23

08.10.2012 10:56
Katarzyna Dzierżęga nie martw się ja obiecuje sobie co roku to samo,ale naprawdę co wygląda pięknie bardziej kusi nie tylko oko:) uwielbiam

Katarzyna40

01.10.2012 08:58
Świetny pomysł z tym podpisywaniem :) co roku sobie obiecuję, że każde przetwory opiszę, ale na obietnicach się kończy niestety :) genialnie

adelajda

29.09.2012 20:13
super prezentacja !

Betka

29.09.2012 19:06
mniam mniam;)

miki47

29.09.2012 18:30
pycha

miki47

29.09.2012 18:30
pycha

artur7

29.09.2012 18:02
mniamd

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat