Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z bakłażanem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron grube wstążki 1 sztuka
bakłażan 1 sztuka
cebula czerwona 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
seler naciowy 1 sztuka
natka pietruszki 1 sztuka
kostki rosołowe 2 sztuki
pieczarki 20 dag
sól do smaku
pieprz świeżo mielony

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z bakłażanem

Ugotować makron al'dente do tego najlepszy jest razowy ale może być zwykły,bakłażana kroimy w średnia kostkę i wrzucamy do garnka wysmarowanego tylko delikatnie oliwą dlatego że bakłażan chłonie bardzo tłuszcz podsmażamy bakłażan aby się delikatnie zrumienił ,dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę przesmażamy razem z bakłażanem i dodaję pieczarki ja zazwyczaj troszkę podlewam ale dosłownie troszkę wodą aby nie przywarło się do garnka ,wrzucam kostki rosołowe, dodaję pokrojony seler naciowy 3 lub 4 łodygi gdy seler będzie miękki dodaję czosnek pokrojony w kostkę lub przeciśnięty przez praskę i posiekany cały pęczek natki pietruszki doprawiam solą i pieprzem świeżo zmielonym.polać ciepły makaron warzywnym sosem albo wymieszać razem z makaronem jak kto woli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 27.09.2012 14:10
lubie tak makaron podany
Monika-twin 27.09.2012 13:37
zdrowy inny obiad
halina17 27.09.2012 13:35
Dobry makaron.
Adamorek 27.09.2012 13:22
świetny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak