Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona kapusta na masełku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew
cebula
sól łyżeczka
masło 2 łyżki
suszone pomidory z czosnkiem 0,5 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat
zioła dalmatyńskie
koperek
kapusta 0,5 średnia

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona kapusta na masełku

Kapustę szatkujemy. Zasypujemy łyżeczką soli i lekko zagniatamy ręką. Na głębokiej patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy posiekaną cebulę. Podsmażamy aż lekko się przyrumieni. Dodajemy kapustę i drobno pokrojoną marchew. Przyprawiamy suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią, ziołami dalmatyńskimi i pieprzem. Wkładamy liść laurowy.

Przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu około 15-20 minut. Co jakiś czas mieszamy. Na koniec obficie posypujemy posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 23.09.2012 15:21
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak