Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lane kluski do zupy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2
mąka pszenna 4 łyżki
sól do smaku
mleko 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Lane kluski do zupy

Jajka wbijamy do miseczki i mieszamy, dodajemy mleko, mąkę i mieszamy wszystkie składniki. Ciasto powinno być dosyć gęste i zarazem lejące. Gdy będzie za gęste dodać wody, a gdy będzie za rzadkie dosypać trochę mąki. Do garnka wlać wodę, dodać sól, zagotować i na gotującą się wodę wylewać kluski cały czas mieszając. Kluski gotować około 5 min od wypłynięcia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 16.02.2013 10:58
dobry dodatek ,dawno nie robiłam
Lemon 22.09.2012 11:26
dzisiaj robię
Izabela/bella81 22.09.2012 08:27
bardzo dobre kluseczki
Goya 22.09.2012 00:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak