Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z ryżem i ziemniakami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 30 dag
ryż 15 dag
skrzydełka kurczaka 4
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
natka pietruszki do smaku
marchew 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z ryżem i ziemniakami

Do garnka wlewamy 3 litry wody. Dodajemy skrzydełka z kurczaka. Ziemniaki i marchewkę obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do garnka.Po około 15 minutach od gotowania dodajemy ryż. Wszystko gotujemy aż będą składniki miękkie. Wyjmujemy skrzydełka i oddzielamy mięso od kości. Mięso ponownie dodajemy do zupy. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i zagotowujemy. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Natkę pietruszki dokładnie płuczemy i drobno siekamy. Dodajemy do zupy.
SMACZNEGO!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 03.11.2013 10:09
super ;) ;)
wlicka 03.11.2013 10:06
smaczna! ;)
annagebalska 23.11.2012 10:10
pyszne
Ibag24 23.09.2012 14:26
nie jadłam
Janek 21.09.2012 13:50
wygląda przepysznie:)
Roksana1 19.09.2012 20:52
mniam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak