Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z młodych buraczków

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 4 młode
ziemniaki młode 4
mięso wieprzowe 30 dag
seler kawałek
pietruszka nać
marchew 2 sztuki
ziele angielskie 3 ziarna
ocet do smaku
kostka rosołowa 1
sól i pieprz do smaku
śmietana 3 łyżki
koperek 1
pietruszka natka
jajko 2
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z młodych buraczków

Mięso umyć, wstawić do garnka, zalać 2 litrami wody zagotować z zielem angielskim i liściem laurowym. Po 20 minutach dodać pokrojone w kostkę buraki, ziemniaki, marchew, kawałek selera i pietruszkę.Następnie dodać kostkę rosołową.Gotować do momentu gdy buraki będą miękkie. Przed końcem gotowania dodać kilka kropli octu oraz doprawić pieprzem i solą. Zagęścić 1 łyżką mąki rozpuszczonej w 1/2 szklanki wody. Przed wyłączeniem palnika dodać śmietanę, posiekany koperek i natkę. Podawać z ugotowanym na twardo jajkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak