Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni pod wędzonym serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
pomidory bez skóry 50 dag
papryka 1 szt
papryczka chili 1/4 szt
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
marchew 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
cannelloni 12 szt
Przyprawa do dań z makaronu i kuchni włoskiej Prymat 3 łyzka
ser wędzony 20 (wędzony)

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni pod wędzonym serem

Mięso szybko podsmażyć na oleju, przełożyć do garnka. Cebule pokroić w pióra, marchewkę obrać i pokroić w julienne- również podsmażyć i dodać do garnka. Pomidory pokroić i pozbawić pestek. Paprykę pokroić w kostkę, a chili bardzo drobno posiekać. Wszystko połączyć i gotować, aż pomidory się rozpadną. Na koniec dodać przeciśnięty czosnek i przyprawić. Odstawić, aż wystygnie. Makaron nadziewać dość ciasno i układać w żaroodpornej formie. Polać resztą sosu, tak aby było ok 1/3 wysokości makaronu. Jeżeli jest mniej można podlać bulionem lub mlekiem. Przykryć plastrami sera. Przykryć folią aluminiową i piec w 180 stopniach ok. 40 min. Pod koniec pieczenia można zdjąć folię żeby ser zrumienił się.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 08.01.2013 19:00
kolejne zdjęcie po którym nabrałam apetytu
Dorota59 10.09.2012 10:34
smakowite
beata28 10.09.2012 10:17
uwielbiam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak