Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki panierowane
Czas na przygotowanie 3 głębokich talerzy, do pierwszego wbijamy jaja - rozbełtać, do drugiego wsypujemy bułkę tartą, do trzeciego zmiksowane w rozdrabniaczu razem z mąką chipsy nachos.
Krewetki przekładamy do naczynia plastikowego, najlepiej takiego, które ma pokrywkę. Skrapiamy krewetki sokiem z cytryny, solimy, mieszamy i odstawiamy do lodówki na ok 15- 20 minut.
Po wyjęciu pojemnika z lodówki, połowę krewetek obtaczamy w bułce potem w jaju i ponownie w bułce.
Drugą połowę obtaczamy w nachos, wkłądamy do rozbełtanych jajek i ponownie nachos.
Smażymy na rozgrzanym oleju po 2 minuty z każdej strony.
Nie smażymy dłużej, gdyż zrobią się gumowate.
Możemy podać jako samodzielną przekąskę z ulubionym sosem np czosnkowym, lub dodać jako element sałatki.