Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki panierowane

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

krewetki tugrysie mrożone 15 sztuk
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
nachos 1/2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki panierowane

Krewetki rozmrażamy, przelewamy zimną wodą pozostawiamy na chwilę na sitku lub durszlaku aby obciekły.
Czas na przygotowanie 3 głębokich talerzy, do pierwszego wbijamy jaja - rozbełtać, do drugiego wsypujemy bułkę tartą, do trzeciego zmiksowane w rozdrabniaczu razem z mąką chipsy nachos.
Krewetki przekładamy do naczynia plastikowego, najlepiej takiego, które ma pokrywkę. Skrapiamy krewetki sokiem z cytryny, solimy, mieszamy i odstawiamy do lodówki na ok 15- 20 minut.
Po wyjęciu pojemnika z lodówki, połowę krewetek obtaczamy w bułce potem w jaju i ponownie w bułce.
Drugą połowę obtaczamy w nachos, wkłądamy do rozbełtanych jajek i ponownie nachos.
Smażymy na rozgrzanym oleju po 2 minuty z każdej strony.
Nie smażymy dłużej, gdyż zrobią się gumowate.
Możemy podać jako samodzielną przekąskę z ulubionym sosem np czosnkowym, lub dodać jako element sałatki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 08.09.2012 09:30
apetycznie ...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak