Pieczarki faszerowane żółtym serem, cebulą i natką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    12 szt
  • ser

    25 dag żółty
  • cebula

    2 szt
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1/2 szkl
  • jajko

    1 szt
  • sól

  • pieprz

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki myjemy, odkrawamy nóżki i drobno je siekamy. Cebulę obieramy, drobno kroimy.Olej rozgrzewamy na patelni i dusimy kilka minut cebulę i pokrojone nóżki.Wsypujemy bułkę tartą, drobno starty ser i posiekaną natkę pietruszki, wbijmy jajko.Wszystko dobrze mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem.
Gotowym farszem napełniamy kapelusze pieczarek i układamy w natłuszczonej formie żaroodpornej.
Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 200 stopni i pieczemy ok 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (54)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malinka 02.02.2014 09:37
Bardzo lubię tak nadziane pieczarki, są super!
Łukasz15 14.01.2014 22:02
Muszą być pyszne
Aannkaa82 20.11.2013 19:14
Fajny pomysł na pieczarki :)
IwonaKa 18.09.2013 10:20
pycha jedzonko
kate.500 08.09.2013 00:35
pyszne jedzonko
Alex_M 03.08.2013 16:15
fajne pieczarki
jeta72 17.07.2013 10:28
dla mnie super :-)
Katarzyna59 05.05.2013 11:22
bardzo smaczna potrawa
m1monika 18.04.2013 08:58
dla mnie super!!!
Motorek 26.03.2013 08:37
pyszności;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat