Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto czekoladowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margryna 1 kostka
gorzka czekolada 300 gram
kakao 4 łyżki
cukier puder 2 szklanki
jaja 6 sztuk
mąka 200 gram
gorzka czekolada 2/3 tabliczki
śmietana 30% 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto czekoladowe

margarynę rozpuszczamy wraz z 300 gr czekolady nad kąpielą wodną.
Do miski wlej przestudzoną masę, dodaj kakao i cukier puder. Wszystko razem dokładnie mieszamy na gładką masę.
dodajemy stopniowo ciągle mieszając jajka i mąkę.
ciasto wylewamy do tortownicy i Pieczemy około 35 minut w 180st.C.
gdy ciasto się upiecze i wystygnie polewamy je polewą
polewa: czekolada+śmietana rozpuszczamy nad kąpielą wodną aż zgęstnieje

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 11.01.2013 08:26
ladne
kaja1991 11.10.2012 15:21
nie ciasto jest słodziutkie mi bardzo smakowało
emylka86 11.10.2012 15:06
czuć tą gorycz gorzkiej czekolady w tym cieście?
ElizaT 11.09.2012 10:55
a ja bardzo lubię czekoladowe :)
kaja1991 04.09.2012 21:05
mocno czekoladowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak