Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
masło
110 g (w pokojowej temperaturze) -
gorzka czekolada
40 g -
czekolada mleczna
40 g -
cukier puder
100 g
Posypka
-
cukier puder
50 g -
Cukier z wanilią do ciast i deserów Prymat
1 opakowanie -
kakao
Przepis i sposób przygotowania Snow balls, czyli trufle handmade .*.
Masło rozdrobnić i utrzeć mikserem z cukrem pudrem na miękką jednolitą masę. Następnie cały czas miksując, stopniowo wlewać rozpuszczoną czekoladę. Wstawić do lodówki na około 2 godziny, aby masa stężała, lecz nadawała się do formowania.
Uformować z masy stożki lub kulki i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Wyjąć z lodówki i część posypać kakao, a część posypką z cukru pudru zmieszanego z cukrem z prawdziwą wanilią.
Aby trufle miały jeszcze bardziej świąteczny charakter, w momencie ubijania mikserem masła z cukrem można dodać szczyptę cynamonu lub Przyprawy do piernika, ciast i deserów Prymat.![]()
Komentarze (0)