Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski kładzone

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 250 g
jajko
sól
woda
olej

Przepis i sposób przygotowania na: kluski kładzone

Kroki postępowania

1
Do miski wsypujemy przesianą mąkę, dodajemy sczyptę soli, jajko oraz ciepłą wodę. Całosc energicznie mieszamy do uzyskania masy podobnej jak na zdjęciu.
Krok 1 - kluski kładzone foto
2
Gotujemy wodę z solą. Do gotującej się wody wkładamy metalową łyżkę( nie będzie się ciasto przyklejać). Rozgrzaną łyżką nabieramy trochę ciasta i spokojnie wsadzamy do gotującej się wody. Po chwili ciasto powinno samo odpaść od łyżki.
Krok 2 - kluski kładzone foto
3
Chwilę gotujemy i gotowe.
Krok 3 - kluski kładzone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 27.03.2013 09:18
pyszne kluseczki
pacpaw 25.08.2012 18:03
znakomite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak