Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomidorówka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kostki rosołowe 2-3 szt
marchew 2 szt
woda
pietruszka 1 korzeń
koncentrat pomidorowy
mąka
jajko
mleko
sól
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: pomidorówka

1. Marchewkę i pietruszkę myjemy
2. Do wrzątku dodajemy warzywa i kostki rosołowe
3. Z mąki, jajka, soli i mleka zagniatamy gęste ciasto
4. Rwiemy ciasto na kawałki i wrzucamy do zupy
5. Gotujemy aż kluski będą miękkie
6. Doprawiamy koncentratem i śmietaną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

luki1984 11.11.2012 21:05
ja też ją lubię
luki1984 11.11.2012 21:05
ja też ją lubię
PIOTR11 09.11.2012 21:42
moja ulubiona
adelajda 27.08.2012 20:14
bardzo lubię pomidorówkę !
caralajna 26.08.2012 19:27
na pewno smakowała
Betka 19.08.2012 22:37
mmmmm lubię!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak