SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY Z MARCHEWKĄ I KOPERKIEM

SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY Z MARCHEWKĄ I KOPERKIEM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1/2 szt(duża)
  • marchew

    2 szt
  • koper

    2 łyżki
  • olej

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    3 łyżki
  • cukier

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • kwasek cytrynowy

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY Z MARCHEWKĄ I KOPERKIEM
Pół dużej główki młodej kapusty drobno poszatkować.Dodać do niej sól,cukier oraz kwasek cytrynowy(ja dodaję kwasek i sok z cytryny bo surówka ma w tedy trochę inny bardziej intensywny smak)lekko wygnieść ręką i odstawić na 20 minut.Wtym czasie obrać marchew i posiekać zielony koperek.
Krok 2 - SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY Z MARCHEWKĄ I KOPERKIEM
Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach do kapusty i dodać posiekany koperek.
Krok 3 - SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY Z MARCHEWKĄ I KOPERKIEM
Następnie dodać sok z cytryny oraz olej i wymieszać wszystkie składniki,ewentualnie jeszcze podprawić solą,cukrem i kwaskiem do smaku.
Krok 4 - SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY Z MARCHEWKĄ I KOPERKIEM
Gotową surówkę przełożyć do salaterki i podawać,świetnie pasuje do dań z ryb ale nie tylko.Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Klausia

13.07.2016 13:44
Jest to chyba to czego szukam :)

Papryczka

01.09.2013 22:04
lubimy taką suróweczkę

Wacław

08.05.2013 12:25
bardzo lubie ,już nie mogę sie doczekać młodej kapusty !

Krystyna32

02.12.2012 08:41
pycha

Ada-Gaba

28.11.2012 07:29
zdrowo i smacznie

gacopierz23

19.11.2012 12:08
lubię tak witaminki

Seba

20.10.2012 12:14
smaczny dodatek do obiadu

Dorian

05.10.2012 21:24
super

ankaryba

10.09.2012 07:58
bardzo lubię :-)

mirosława4

19.08.2012 21:36
ależ apetyczna suróweczka:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat