Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z patisonów i cukinii z kaszą jaglaną

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 400 g
kasza jaglana 1 szklanka
rosół 1 1/2 litra
marchewka ugotowana
natka piertuszki posiekana 3 łyżki
śmietana 1/3 szklanki
tymianek
czosnek 1 ząbek
patison 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z patisonów i cukinii z kaszą jaglaną

Kaszę gotujemy w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Cukinię i patisony obieramy, oczyszczamy z nasion, kroimy w plastry. W garnku rozgrzewamy tłuszcz, wrzucamy patisony i cukinię i dusimy pod przykryciem na małym ogniu około 15 minut od czasu do czasu mieszając. Po tym czasie rozcieramy blenderem. Marchewkę kroimy w kostkę, wrzucamy do roztartej cukinii, zalewamy rosołem, dodajemy śmietanę połączoną z odrobiną gorącej zupy, pietruszkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawiamy i razem gotujemy jeszcze 5 minut. Do gotowej zupy dajemy ugotowaną kaszę i dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 07.05.2017 07:57
bardzo apetycznie wygladajaca zupa
Stenka 31.08.2016 14:56
ciekawa propozycja
msmariusz 08.07.2016 23:57
ładnie wygląda potrawa
dollce 02.12.2015 17:29
super przepis
Olga_SK 02.09.2013 19:48
Tyle nawiozłam patisonów od mamy, że nie mama na nie już pomysłu. Robię jutro zupkę, bo tego jeszcze nie próbowałam :D
caralajna 02.08.2013 16:40
muszę zrobić, akurat patisony mi w tym roku obrodziły :)
czekoladka_m 11.08.2012 17:57
Zapowiada się bardzo apetycznie;):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak