Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki mięsne z warzywami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
łopatka bez kości 800 g
papryka czerwona 1 sztuka
boczek 200 g
ogórek kiszony 1 sztuka
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki mięsne z warzywami

Kroki postępowania

1
Kroimy mięso na nieduże kawałki i doprawiamy je. Kroimy także cebulę, paprykę, ogórki i boczek.
Krok 1 - Szaszłyki mięsne z warzywami foto
2
Przygotowane składniki natykamy na patyczki do szaszłyków.
Krok 2 - Szaszłyki mięsne z warzywami foto
3
Tak przygotowane szaszłyki kładziemy na aluminiowej tacy i przykrywamy folią aluminiową, aby mięso nie wyschło. Wkładamy do piekarnika na 45 minut. Temperatura 180 C, termoobieg.
Krok 3 - Szaszłyki mięsne z warzywami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ajres 11.09.2012 22:32
pysznosci
ajres 11.09.2012 22:32
pysznosci
ajres 11.09.2012 22:32
pysznosci
ajres 11.09.2012 22:32
pysznosci
Aneta25 07.08.2012 12:39
apetyczne:)
cris04 07.08.2012 10:27
.........bardzo apetyczne!
Amellia 07.08.2012 08:31
mniam
ziutula
ziutula 06.08.2012 23:18
ale pyszności na patykach

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak