Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RYBA W CIEŚCIE

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 700 g
jajko 2 szt
mleko 8-10 łyżek
czosnek 5 ząbków
cytryna 1 szt
sól, pieprz
mąka 2-3

Przepis i sposób przygotowania na: RYBA W CIEŚCIE

Ja najczęściej robię mirunę i z reguły mrożoną -jak najmniej glazury- wiec na początek trzeba pozbyć się skóry. robię ro tak wyjmuje z zamrażarki i tam gdzie jest skóra polewam letnia wodą z później ściągam nożem następnie jeszcze zamarzniętą rybę solę i pieprzę oraz skrapiam obficie cytrynką tak ok 3/4 soku z jednej cytryny. misce robię ciasto czyli dwa jajka, mleko przeciśnięty czosnek i maka ciasto musi być dość geste ale nie za bardzo rybę polewam ciastem i odstawiam na ok 1 godzinne by się do końca rozmroziła. rybę smażymy na rozgrzanym oleju

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 22.09.2012 11:11
fajny przepis na apetyczną rybkę
adelajda 03.09.2012 07:18
super
ziutula
ziutula 07.08.2012 13:30
lubię w cieście rybkę..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak