Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lemoniada

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wody mineralnej lekko gazowane 1,5 litra
limonki 2 sztuki
cytryna 1
mięta kilka listków
limonki w syropie kilka plasterków
pomarańczy w syropie kilka plasterków
kostki lodu
cukier trzcinowy

Przepis i sposób przygotowania na: Lemoniada

Do dzbanka (najlepiej przezroczystego żeby był wizualny efekt) wlewamy wodę mineralną. Limonkę oraz cytryny wyciskamy, sok wlewamy do wody, dorzucamy listki mięty, plasterki limonki i pomarańczy ze słoiczka z kilkoma łyżeczkami syropu. Jeśli jest potrzeba dosładzamy miodem albo cukrem trzcinowym (aczkolwiek lemoniada nie powinna być słodka). Dodajemy na koniec kostki lodu oraz mięte.
Od razu podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

WiktoriaGotuje 03.08.2012 13:08
ciekawie dobrane składniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak