Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynkówka w panierce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynkówka 2 plastry
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Szynkówka w panierce

Mięso myjemy i osuszamy, następnie nacieramy odrobiną soli i rozbijamy na cienkie kotlety (z racji pokaźnych rozmiarów przekroiliśmy je na pół). Jajka wybijamy na talerz, dodajemy sól i pieprz i roztrzepujemy, na drugi talerz nasypujemy bułkę tartą, obtaczamy mięso w jajku i w bułce,. Na patelni rozgrzewamy smalec na którym pieczemy na złoty kolor na wolnym ogniu kotlety. Podajemy z ziemniaczkami i surówką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 27.12.2013 10:09
pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak