Kotlety z grzybów .*.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebule

    2 szt
  • czerstwe kajzerki

    2 szt
  • mleko

    1 szklanka
  • jajka

    2 szt
  • sól

    do smaku
  • olej rzepakowy

    do smażenia
  • chrzan tarty

    4 łyżki
  • grzyby leśne

    70 dag
  • przyprawa do potraw

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kotlety z grzybów .*. foto
Przygotować wszystkie składniki.
Krok 2 - Kotlety z grzybów .*. foto
Grzyby oczyścić, opłukać i pokroić w paseczki. Cebulę obrać, drobno pokroić i podsmażyć na tłuszczu. Dodać grzyby i dusić do odparowania wody.
Krok 3 - Kotlety z grzybów .*. foto
Bułki namoczyć w mleku i odcisnąć, zemleć i połączyć z grzybami, jajkami, bułką tartą oraz Przyprawą do potraw Kucharek.
Krok 4 - Kotlety z grzybów .*. foto
Doprawić do smaku i formować niewielkie okrągłe kotleciki, panierować je w bułce tartej i smażyć na rumiano, na mocno rozgrzanym tłuszczu.
Krok 5 - Kotlety z grzybów .*. foto
Podawać jako przystawkę lub danie obiadowe z dodatkiem chrzanu tartego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna Jeziorna 01.12.2016 17:18
coś innego, muszę spróbować
ttrytka 08.06.2015 22:44
smaczne kotlety
Ostra Na Słodko 25.12.2014 16:24
Chętnie wypróbuję!
Rycerz 26.12.2013 21:55
Myślę, że jeszcze grzyby zostały. Żeby wypróbować ten przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat