Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane pikantno-ziołowe sznycle z indyka - Krok po kroku

5.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

indyk 8 sznycli
płatki kukurydzane 1 szklanka
mąka pszenna 4 łyżki
olej do smażenia
sałata 1 szt
Sos sałatkowy czosnkowy cezar Prymat 1 szt
jogurt naturalny 7 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat 2 łyżki
Musztarda rosyjska Prymat 1 łyżeczka
jajko 4 (roztrzepane)

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane pikantno-ziołowe sznycle z indyka - Krok po kroku

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki.
Krok 1 - Panierowane pikantno-ziołowe sznycle z indyka - Krok po kroku foto
2
Umyte i osuszone kawałki mięsa lekko rozbić, posmarować musztardą, oprószyć przyprawą do indyka, odrobiną soli ziołowej, pieprzem czarnym i mąką.
Krok 2 - Panierowane pikantno-ziołowe sznycle z indyka - Krok po kroku foto
3
Następnie sznycelki obtoczyć w jajku i bułce tartej zmieszanej z pokruszonymi płatkami kukurydzianymi.
Krok 3 - Panierowane pikantno-ziołowe sznycle z indyka - Krok po kroku foto
4
Sznycle usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor, a następnie odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Krok 4 - Panierowane pikantno-ziołowe sznycle z indyka - Krok po kroku foto
5
Podawać z ulubioną sałatą z dodatkiem Sosu sałatkowego czosnkowego Prymat.
Krok 5 - Panierowane pikantno-ziołowe sznycle z indyka - Krok po kroku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

oskar 24.06.2013 17:26
bardzo pyszne pierwszy raz robiłem i dobre polecam innym
jasiek 24.06.2013 17:25
fajny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak