Panierowane pikantno-ziołowe sznycle z indyka - Krok po kroku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • indyk

    8 sznycli
  • płatki kukurydzane

    1 szklanka
  • mąka pszenna

    4 łyżki
  • olej do smażenia

  • sałata

    1 szt
  • Sos sałatkowy czosnkowy Prymat

    1 szt
  • jogurt naturalny

    7 łyżek
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szklanka
  • Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat

    2 łyżki
  • Musztarda rosyjska Prymat

    1 łyżeczka
  • jajka

    4 (roztrzepane)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Panierowane pikantno-ziołowe sznycle z indyka - Krok po kroku foto
Przygotować wszystkie składniki.
Krok 2 - Panierowane pikantno-ziołowe sznycle z indyka - Krok po kroku foto
Umyte i osuszone kawałki mięsa lekko rozbić, posmarować musztardą, oprószyć przyprawą do indyka, odrobiną soli ziołowej, pieprzem czarnym i mąką.
Krok 3 - Panierowane pikantno-ziołowe sznycle z indyka - Krok po kroku foto
Następnie sznycelki obtoczyć w jajku i bułce tartej zmieszanej z pokruszonymi płatkami kukurydzianymi.
Krok 4 - Panierowane pikantno-ziołowe sznycle z indyka - Krok po kroku foto
Sznycle usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor, a następnie odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Krok 5 - Panierowane pikantno-ziołowe sznycle z indyka - Krok po kroku foto
Podawać z ulubioną sałatą z dodatkiem Sosu sałatkowego czosnkowego Prymat.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
oskar 24.06.2013 17:26
bardzo pyszne pierwszy raz robiłem i dobre polecam innym
jasiek 24.06.2013 17:25
fajny obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat