Bazyliowe pesto z orzechami nerkowca

Bazyliowe pesto z orzechami nerkowca

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • świeże liście bazylii

    1-2 szklanki
  • orzechy nerkowca

    30-50 gramów
  • oliwa z oliwek

    3-4 łyżki
  • czosnek

    1 ząbek
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • parmezan

    80-100 starty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki zmiażdżyć w moździerzu lub zmiksować. 1-2 łyżki dodawać na porcję makaronu. Można również używać pesto do smarowania grzanek. W słoiczku, zalane z wierzchu oliwą można przechowywać w lodówce do około tygodnia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

10.03.2011 08:58
robię identyczne

angelika14

03.03.2011 16:03
pychotka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat