Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trufle twarogowe

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 110 gram
cukier puder 2 łyżki
śmietana łyżka
kakao 2 łyżki
cukier waniliowy łyżeczka
kakao do obtoczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Trufle twarogowe

Twaróg rozgniatamy widelcem razem ze śmietaną, dodajemy cukry i kakao. Formujemy kuleczki i szybko obtaczamy w kakao lub startej czekoladzie. Przechowujemy w lodówce.

Jeśli chcemy by trufelki miały bardziej stałą konsystencję, warto przed podaniem włożyć je na 15-20 minut do zmrażalnika.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata9 17.05.2013 13:02
muszę spróbować je zrobić
EmciaPichci 17.02.2013 18:22
mniam ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak